pda.NetNotebook.Net
 международный, на русском языке 
свободная библиотека NetNotebook.Net
свободная лёгкая библиотека pda.NetNotebook.Net библиотека статей, рассказов, эссе, статей-ответов на вопросы  За Полша .NetNotebook.Net
Полша
  ИЗБРАННЫЕ и НОВЫЕ статьи >>  
Навигатор по сайту библиотеки статей NetNotebook.Net - ниже показано ваше настоящее положение на сайте [о NetNotebook.Net] [поиск] [задать вопрос]
^ к главной библиотеки  pda.NetNotebook.Net 
к главной странице za-polsha Полша  За Полша/pda/ 
^ к главной странице раздела  Хотели в Полша 
Эта страница библиотеки статей NetNotebook.Net  "Бялата книга" Право и справедливост: Русия има главната отговорност за катастрофата  

вопрос:
Искате ли да научите нещо повече около трагедията в Смоленск?

"Бялата книга" Право и справедливост: Русия има главната отговорност за катастрофата

Отговорността за бедствието в Смоленск попада предимно на руската страна - представено е в "Бялата книга"

В статията
"Бялата книга" Право и справедливост: Русия има главната отговорност за катастрофата ни разказва за: Отговорността за бедствието в Смоленск попада предимно на руската страна - представено е в сряда в "Бялата книга" - Право и справедливост от работата на парламентарния отбор - разследване на причините за катастрофата водено от Антони Мациеревич.

Първата част на "Бялата книга" е представена в сряда по време на пресконференцията на Мациеревич и председателя на Право и справедливост Ярослав Качински. Мациеревич подчерта, че документите са на парламентарния отбор и те показват, че Русия има главната отговорност за тази трагедия. Също така Русия е обвинена за фалшивите копия на записите в черната кутия както и за унищожаването на самолета.

Мациеревич също подчерта, че първия пилот на Ту-154М капитан Аркадиуш Проташиук не е кацнал в Смоленск, а просто се е опитвал да избяга от смъртоносните капани и да спаси президента и лидерите на полския език.

Включените в книгата обвинения срещу Москва, се отнасят както за подготовката на посещението на Лех Качински миналата година в Катин, така и за сътрудничеството с Русия и екипажа на Ту-154М по време на полета е нямало достатъчно спасителни акции, и е имало фалшификация на доказателства за катастрофата и възпрепятстване на разследването в полската страна. Становището на Мациеревич е незатвореното летище в Смоленск и не даденото резервно летище - екипажа на полския самолет е достигнал до решаващите събития на 10 април 2010г.

Според него "Бялата книга" има много неизвестни факти пред обществеността, както и по рано скритите фалшифицирани документи.

По мнението на председателя на Право и справедливост в "Бялата книга" се отнася до "Безспорни факти" и това е резултат от работата, която не е взело под внимание правителството. Както казва докладът МАК " Не е справедливо клеветенето на поляците и Полша, това е резултат от заблудите на международното обществено мнение", "А е задължение на всяка държава да зашитава своите граждани, особено когато са преминали такъв трагичен момент".

Както е отбелязано в "Бялата книга" седалището в Москва е дало разрешение за полета на Ту-154М за Смоленск въпреки лошото време и нежеланието на одиторите. Според Мациеревич контролната руска кула е дала незаконна команда без право на обсъждане.

Според данните в "Бялата книга" контрольорите са дали на екипажа невярна информация за полета и метеорологичната обстановка. Мациеревич говори за "драматичната ситуация" когато " контрольорите на полета молят седалището да им посочи местоположението на летището, централата им отказва".

Според него, руснаците са били длъжни на 10 април 2010г. да затворят летището в Смоленск. "Основния въпрос е защо седалището не е забранило затварянето на летището, заместник президента на летището отказва да отговори и защо са дали невярна информация?" - Антони Мациеревич.

Политика отбеляза също, че контрольорите на полета са били "шокирани и изненадани", когато над летището в Смоленск се появила мъгла. "Това не беше предвидено в по-ранната метеорологична информация. Когато се появи, тя става част от една ужасна игра"- каза той.

Според него руснаците също са пропуснали да подготвят летището, персонала и позициите за управление на полета, подготовка е имало само за едно посещение на министър-председателя Доналд Туск в Катин. Директно изявление към полските дипломати: "Ние ще защитим единствено министър - председателя Доналд Туск, посещението на г-н Президента не ни интересува" - подчерта Мациеревич.

Той също така заяви, че полета до Смоленск беше предвиден " Безпрецедентно, цялостно обновяване на Ту-154М " в Русия. След ремонт както е отбелязано в книгата е имало многобройни повреди на самолета. Според Мациеревич тези повреди, които преди 10 април 2010г. са били открити са били неуспешно поправени и е "вероятно една от причините за драмата, която се разиграва в Смоленск".

В "Бялата книга" е имало твърдение, че преди да се съобщи, че всички жертви са мъртви, всъщност е имало спасителна акция.

Според Мациеревич руснаците веднага са се опитали да не вземат отговорност за самолетната катастрофа на полския президент. Според констатациите в "Бялата книга", Русия подвежда международното обществено мнение, както и държавните медии и представя катастрофата като фалшиво бедствие - обвиняват полските пилоти, полския президент и командира на Военновъздушните сили.

Според Мациервич " това е най-срамната част, срамен момент в отношение на тази драма ".

Обвинявайки руснаците за фалшивите копия на документите в черната кутия, се оказва че голяма част от материала в черната кутия е "скрит", така че все още не може да се прочете цялото съдържание. Според Мациеревич целта е била да се убеди обществеността, че причината за катастрофата е било опита за кацане на Ту-154М.

Според Мациеревич, Русия все още неоснователно държи останките от Ту-154М, черните кутии и електронните устройства, макар че всички тези доказателства са собственост на полските власти. Както беше посочно, този подход пречи на работата на полските прокурори.

В четвъртък ще бъде представена втората част на "Бялата книга" относно отговорността на полската страна. Мациеревич казва, че "Бялата книга" все още не е окончателен доклад за работа в екип, този доклад трябва да започне през следващите месеци.

Пресконференцията е била на 29.06.2011г.

 
04июл2011 
предыдущая в начало страницы, к навигатору
в начало страницы, к навигатору
следующая
 
    Избранные и новые статьи За Полша >>  
[о NetNotebook.Net] [поиск] [задать вопрос]
[условия пользования] [участие] [контакт]
[интеллигентные банеры+]

Перепечатка (кроме материалов под "стандартным копирайтом" - знаком ©) и цитирование приветствуются, если указываются:
в любых гипертекстовых документах - прямая гиперссылка на автора и на страницу-источник;
в обычных документах - указание автора, название материала, источник (например, FAQ-for-FAQ.NetNotebook.Net).

Авторские права, интеллектуальная собственность:
Статьи: указанный в статье автор или правообладатель
Вебдизайн и структуры: © Astrela Ltd., 2010-2018
Creative Commons License
лицензировано под Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 License,
если не указано иное.
Внешние элементы: их соответствующие правообладатели и лицензии.
(С), (TM): их соответствующие правообладатели.


 
  Каталог сайтов Top.WapStart.ru Рейтинг@Mail.ru
eXTReMe Tracker